Nayara Miñana Ortega, estudiant de Gavarda, guanya un dels guardons dels XIV Premis Federico Mayor Zaragoza

Nou premi per a l’institut de Càrcer que uneix els escolars de la mencionada localitat i també d’Alcàntera de Xúquer, Antella, Cotes, Sellent, Gavarda, Sumacàrcer i Beneixida. El passat dissabte 22 de maig va tindre lloc a l’Auditori de Tortosa el lliurament de guardons del XIV Premis Federico Mayor Zaragoza, convocats per l’Associació Amics de la Unesco de Tortosa i auspiciat per Federico Mayor Zaragoza.

Les alumnes Oihane Cabrera Pons, Érika García González, Nayara Miñana Ortega, Lluna Pallarés García, Nyurka Pirvu García i Zaira Sánchez Solves, d’Alcàntera, Càrcer, Sumacàrcer i Gavarda, que cursen 3r d’ESO a l’IES Càrcer, van aconseguir el segon premi amb el seu treball “És hora de canviar”.

Es tracta d’un curt que apel·la a la consciència sostenible de l’adolescència i convida a canviar algunes de les seues accions més quotidianes. Amb un llenguatge pròxim a la joventut i un toc d’humor han aconseguit este reconeixement entre els 88 treballs presentats.

El guardó va ser entregat pel vicerector d’Economia i director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Jordi Cerdà. La gal·la va ser retransmesa en directe. Per motius sanitaris, Federico Mayor Zaragoza va fer el seu discurs de forma virtual.

El projecte ha sigut coordinat per la professora de música Laura Capsir Maiques i la de Valors Ètics, Núria Gimeno Climent. L’IES Càrcer havia presentat en aquesta edició set treballs, impulsats des del departament de música però que també han comptat amb la complicitat i implicació del professorat dels àmbits científic-matemàtic i lingüístic de primer d’ESO.

caValencià
es_ESSpanish caValencià