Punt d’Informació Juvenil

Som Punt d'Informació Juvenil i ens agrada fer constar que juntament amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, hem creat la COMISIÓ D'IGUALTAT, un espai on posar en marxa projectes conjunts.

Què és un pij

És sens dubte, un espai i un mitjà útil per a establir canals de comunicació entre l’administració i la població juvenil. La informació juvenil es destaca com a element fonamental dins de les polítiques de joventut de les administracions públiques. Des d’aquest àmbit es poden impulsar accions en camps tan importants per a la població juvenil com són: la promoció cultural, la participació, models de vida saludable, els valors cívics i d’integració social. Al mateix temps, estar informat, suposa una necessitat i un requisit indispensable a l’hora de plantejar la igualtat d’oportunitats socials, i amb això, un augment de la qualitat de vida de les persones. Immersos en la societat de la informació i la comunicació, suposa un repte important acostar als i les joves del municipi els recursos necessaris per a poder aprofitar adequadament les eines que la tecnologia posa al seu abast, desenvolupant diferents projectes adaptats a cada situació i proporcionant personal amb el perfil professional (Tècnics de joventut) adequat per a la seua posada en marxa. També realitzem assessorament per a la dinamització de serveis que vulguen millorar la seua gestió…

Serveis del PIJ (Punt d'Informació Juvenil)

Preíncripció de campanyes, Autoconsulta per Internet, Sala Multiús / Centre de recursos...etc

ACTIVITATS

-Culturals, Oci alternatiu, Formatives.

ASSESORIES

Pscopedagògica, Laboral

DIFUSSIÓ

Pscopedagògica, Laboral

Activitats

*Hem creat crea la figura “corresponsal” en l’institut de Càrcer per a coordinar l’oferta cultural o lúdica amb els Ajuntaments.

Es va procedir a una reunió amb el director de l’institut que unifica als huit pobles de la Vall del Xúquer (Càrcer, Cotes, Beneixida, Sellent, Antella, Gavarda, Alcàntera de Xúquer i Sumacàrcer) i es va passar informació als alumnes per a assistir a les xarrades, en les quals es van conéixer, inicialment, algunes dels seus primers suggeriments o inquietuds.

L’IES Càrcer ha iniciat un projecte de participació estudiantil mitjançant el qual s’intenta conéixer les motivacions i necessitats de la gent jove de la Vall del Xúquer. Ho realitza a través dels anomenats “corresponsals” que treballen en un punt d’informació juvenil que conjumina a dinamitzadors culturals dels ajuntaments i als alumnes i alumnes, que els transmeten les seues idees per a aconseguir unes localitats amb ofertes atractives per al seu grup d’edat. La iniciativa va nàixer dels ajuntaments, que van pensar que havien d’acostar les seues múltiples activitats de tota índole (culturals, lúdiques o esportives) als joves.

Les tècniques treballen de mediadores entre els equips de govern i els joves i ja en el primer contacte es va decidir crear un perfil d’Instagram dels corresponsals i un grup de Whatsapp per a millorar la comunicació. Entre la pluja d’idees que van proposar els joves estudiants també es va incitar als ajuntaments perquè oferisquen classes de zumba o dibuix artístic, a més de yincanes, excursions per la muntanya, baixades pel riu Xúquer per a sensibilitzar sobre la seua cura o cursos de fotografia.

*II FÒRUM JUVENIL 2018, Hàbits saludables” a Carcaixent
Grup de joves i tècnics
joventut-gavarda

Igualtat a Gavarda

*Recentment Gavarda s'ha adherit a la Xarxa Valenciana d'Agents d’Igualtat, així mateix hem creat la comissió d'igualtat a l'Ajuntament.

Aquesta està integrada per diferents professionals de l’àmbit de Serveis Socials, Tècnic de joventut de l'Ajuntament i per l’Alcalde de Gavarda. Des d’aleshores el municipi està compromès per a realitzar activitats promovent la igualtat efectiva entre homes i dones.