Gavarda inicia hui les seues festes patronals en honor a Sant Vicent i la Immaculada Concepció

Tradició i espectacle es combinen a Gavarda per a celebrar un any més les festes patronals del municipi en honor a Sant Vicent i la Immaculada Concepció, en una tradició que ja és centenària i que combina una multitud d’actes lúdics i religiosos que junts, generen un programa ple d’activitats per a tota mena de públics.

Els actes donaran inici el divendres 22 d’abril, amb un concert a càrrec de la Unió Musical Gavarda a partir de les 20:30 hores en la Plaça de l’Ajuntament. Més tard, a les 21:30 hores se soparà coca de cansalà, plat tradicional valencià, i per a finalitzar, a les 00:30 hores es tancarà la nit amb una discomòbil.

El dissabte serà el torn per a les activitats esportives amb la Volta a Peu i el raspall. A les 17:30 hores les categories inferiors participants de la Volta a Peu començaran a córrer i a la mateixa hora donarà inici la partida de raspall. A les 19:00 hores serà el torn dels participants de la XX Volta a Peu Absoluta. Per a sopar, a la nit, a les 21:30 hores, hi haurà patata riojana i la banda “Matrix Band” amenitzarà la vetlada a partir de les 00:00 hores amb una orquestra. El diumenge 24 serà un dia carregat d’activitats en la població. Molt prompte, a les 09:00 hores del matí hi haurà una concentració de cotxes antics en la Plaça de l’Ajuntament. A continuació, a les 11:00 hores s’inaugurarà l’escultura “30 anys de poble” a la Sala Multiusos.

Abans s’haurà realitzat “Els secrets de l’Alqueria”. Des de les 11:00 i fins a les 13:30 hores hi haurà animació infantil també. A les 12:30 és el torn dels actes religiosos amb la missa en honor a la Immaculada Concepció. A la vesprada, de 16:30 a 19:30 hores els més xicotets podran gaudir del “Parc Infantil”. A les 20:00 hores es realitzarà la tradicional processó i a la nit, per a sopar hi haurà una altra recepta autòctona, pisto valencià. La “Orquestra Mònaco” posarà fi a la jornada a partir de les 00.00 hores amb la seua música.

El dilluns serà l’últim dia de programació festiva. A partir de les 11 del matí hi haurà animació infantil amb tallers per als més xicotets, fins a les 13:00 hores. Al mateix temps, a les 11:30 hores hi haurà cercavila amb la Unió Musical Gavarda, i a les 12:00 hores es farà una nova missa. Aquesta vegada, en honor a Sant Vicent. A la vesprada tornaran a ser protagonistes els més xicotets, que gaudiran del Parc Infantil de 16:30 a 19:30. Finalment, a les 20.00 hores, amb la processó, es donaran per tancats els actes de les festes patronals de Gavarda.

caValencià
es_ESSpanish caValencià