Ban Municipal COVID-19

Seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat i de la Generalitat Valenciana i vista la resolución d’11 de març de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per Decret d’alcaldia 99/2020 de 13 de març de 2020, s’ha aprovat el següent PLA DE CONTINGÈNCIA per al municipi de GAVARDA amb motiu de l’epidèmia ocasionada pel COVID-19 i s’han adoptat les seguents mesures:

 

1.Suspendre l’activitat dels centres d’oci per a majors, clubs socials de jubilat, llars de pensionista o similar, l’objectiu de la qual siga cultural o d’oci, tenint en compte que les persones usuàries d’aquests establiments poden ser per la seua edat un col·lectiu de risc important, per ser majoritàriament persones majors.

2.Evitar qualsevol concentració de persones.

3.Suspendre el Mercat Ambulant dels divendres.

4.Aconsellar a la població de reduïsca les visites al centre de salut d’atenció primària únicament en els casos estrictament necessaris i no esperar torn en la Sala d’espera, sinó al carrer, respectant una distància d’almenys un metre de separació. En cas de notar símptomes compatibles amb la malatia cridar al telèfon gratuït 900.300.555 perquè professionals sanitaris avaluen la seua situació i mentre romandre a casa i evitar contacte amb altres persones.

5.Recomanar als veïns restringir les eixides al carrer, especialment les persones pertanyents als grups de risc (persones majors i amb patologies prèvies) i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries.

6.Recomanar a les entitats privades (bars, restaurants, empreses privades…) que s’abstinguen d’organitzar esdeveniments que impliquen aglomeració de persones, que puguen facilitar la propagació de la malaltia.

7.Mesures d’higiene individual:Evitar l’estrenyiment de mans en les salutacions de cortesia. Llavat regular de mans. Evitar tocar-se ulls, nas o boca si no hi ha rentada prèvia i adequada de les mans. En cas d’accés de tos, tossir sobre mocador, colze o mànega. No compartir begudes ni aliments ni parament comú. Utilització de parament personal o d’un sol ús.

 

En cas de presència de símptomes, NO ACUDIR al Centre de Salut o a l’hospital. CRIDAR al telèfon 900.300.555

 

caValencià
es_ESSpanish caValencià