Esports

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Gavarda té com a objectiu principal dinamitzar l’activitat esportiva del poble, sent una de les prioritats d’este Ajuntament el suport a la pràctica esportiva en tots els seus vessants: esportives, d’iniciació, de divulgació, de entreteniment, de salut, recreativa, social, etc.

És per això que el programa esportiu que es desenvolupa des de l’Ajuntament intenta donar resposta a tots els sectors de la població: Infància, primera etapa, adolescència, adults i tercera edat.

A més, vol continuar a través de les subvencions municipals a entitats esportives, la llavor que estes associacions realitzen pel bé dels nostres xiquets i xiquetes i, de la població en general.

Al nostre poble comptem amb una Escola de Tenis, el Club de Pilota i la seua escola, Cursos de natació que s’organitzen durant l’estiu, activitats formatives encaminades a optimitzar i perfeccionar la pràctica d’estos esports i per tant, a maximitzar els beneficis que la seua pràctica comporta.

Així també s’organitzen alguns esdeveniments consolidats que reunixen gran quantitat d’aficionats de diferents esports, entre ells comptem amb la Volta a Peu, que se celebra des de l’any 2000 i forma part del circuit de carreres de la Ribera del Xúquer. Entre altres, també són destacables les 24 hores de futbol sala i el viatge a la neu que organitza cada any el Club d’Esquí de Gavarda.

Hem de fer menció a les competicions esportives locals que se celebren en la localitat, la majoria d’elles a l’estiu i que reenganxen per a la pràctica esportiva als veïns i veïnes del poble, a part de crear un excel·lent ambient.

Esperem, aleshores, dinamitzar el nostre poble amb l’atractiu d’este projecte, però sobretot, amb l’educació esportiva dels més joves, que permetrà veure un futur més participatiu dels mateixos durant l’adolescència i l’etapa adulta, inculcant en tot moment els valors que la pràctica de l’esport comporta i influirà de manera notòria en la seua formació.