Localització / Planols

Ubicació i entorn del poble de Gavarda:

 

 

El municipi de Gavarda, està situat en la Ribera Alta, dins de la jurisdicció d'Alzira, dista 50 Km de la capital (València) i 30 del mar Mediterrani.

A uns 1,5 Km s'arriba al al barri de Villarriezo, antiga capçalera del pont de ferro que creua el Xúquer des de de 1917. Aquest és el lloc de transició entre la Gavarda nova, a mà dreta sobre la vessant de la muntanya, i la Gavarda Vella, que és resisteix a desaparèixer, i on és troba el barri de Villariezo.

El terme municipal de Gavarda està situat a la vora del Xúquer, en la zona sud-oest de la Ribera Alta.

El riu junt amb la Sèquia Reial del Xúquer envolten el poble, els seus límits municipals són: al nord Alberic, a l'est Castelló de la Ribera i Alberic, a l'oest Antella i al sud Càrcer, Alcàntera del Xúquer, Beneixida i Castelló de la Ribera.

La superfície és regularment plana excepció feta d'una zona d'escassa altura pels sectors oest i nord. El terme te una superfície aproximada de 7,98 Km2.

 

 


             Evolució demogràfica de Gavarda, anys 1.842 - 2.014                     

 

DADES D'INTERÉS

Denominació Oficial: Gavarda
Superficie: 7.80 Km2
Població: 1.174 Hab.
Gentilici: Gabardí / na
Partit Judicial: Alzira
Coordenades:

39º 05' N

00º 33' W

 

La superficie del término es plana, excepto la parte norte y noreste que es una pequeña zona montañosa, donde se encuentra el municipio nuevo de Gabarda, con alturas máximas de 150 m, con las denominaciones de Loma Teijonera, Loma Plana y Batería. El término municipal está sito a orillas del río Júcar, en la zona suroeste de la comarca. El río junto con la Acequia Real del Júcar rodean el pueblo.

La superfície del terme és plana, excepte la part nord i nord-est que és una xicoteta zona muntanyenca, on es troba el municipi nou de Gavarda, amb altures màximes de 150 m, amb les denominacions de Lloma Teijonera, Lloma Plana i Bateria. El terme municipal està situat a la vora del riu Xúquer, en la zona sud-oest de la comarca. El riu junt amb la Sèquia Real del Xúquer envolten el poble.

Des de València, s'accedix a esta localitat a través de la A-7 prenent després la CV-557.


 

L'història recent de Gavarda es divideix en dues etapes molt definides, abans i després de la riuada de1.982.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barris i Pedanies:

En la actualidad el municipio está diseminado en tres núcleos urbanos, el casco antiguo, el nuevo emplazamiento (construido tras la riada de 1982), que cuenta con el mayor número de población y el barrio de Villariezo.

 

 

 

Formulari de cerca

El tiempo - Tutiempo.net
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31