II FÒRUM JUVENIL 2018, Hàbits saludables
PRESENTACIÓ

Tornem a fer partícips als nostres joves de la Ribera Alta, per tal de fomentar la participació dels mateixos amb accions que tinguen que veure amb la participació juvenil del pobles de la nostra comarca.

Aquest any des de Xarxa Jove de l' Ivaj, l' Institut Valencià de la Joventut, la Mancomunitat de la Ribera Alta així com distints ajuntaments de la Ribera Alta com: Sumacàrcer, La Pobla Llarga, Alzira, Carcaixent, Manuel, L' Ènova, Benifaió, Càrcer, Rafelguaraf, Montserrat, Gavarda, Castelló de la Ribera, Senyera, Antella, així com tots aquells ajuntaments que en vullguen formar part, estem organitzant el II Fòrum de Participació Juvenil, que es celebrarà a Carcaixent el pròxim 5 de Juliol del 2018.

Basant-nos en la necessitat de conéixer als nostres adolescents i escoltar les seves inquietuts i propostes. Hem cregut oportú unir esforços, i treballar en xarxa per poder dur aquest projecte endavant.

Molts/es són els més joves que pertanyen a clubs, associacions o que tenen un talent que desitgen contar o mostrar als altres. Creguem que els joves necessiten compartir aquelles experiències vitals que han fet d'ells i d'elles les persones que són en el present i seran en un futur no molt llunyà.

Les representacions mediàtiques, construeixen uns models i uns esteriotips dels joves que falsegen, simplifiquen i impedeixen reflexar la seva prularitat, diversitat i riquesa. Moltes vegades els adults caiguem en l'error de jutjar les seves conductes i generalitzen a l'hora de definir-los.

Per tot açò, els polítics i tècnics, ens deguem sentir obligats a propiciar espais d'encontre i d'intercanvi, on els joves puguin ser lliures d'expressar el que senten, i conéixer altres que compartisquen el mateix espèrit que ells/es. Oferir-los l'oportunitat de participar en la nostra societat, fer-los sentir que els seus municipis que també els pertanyen, i que són peça clau de la seua conformació.

Aquest fòrum tractarà de crear aquest encontre entre joves, tècnics i polítics per tal d'apropar-se a les distintes realitats, aprendre uns d'altres i enriquir-nos de les experiències dels nostres veïns/es de la comarca.

Per això vos convidem a que s'uniu a nosaltres per tal de que els vostres joves també puguen gaudir de l'experiència.

Aquest any, els tècnics dels diferents pobles, hem cregut pertinent fer aquest Fòrum de Participació, amb hàbits saludables, ja que és una tècnica que a més de ser transversal, està molt a l'ordre del dia, i planteja problemàtiques entre els nostres joves, i nosaltres creguem que és important treballar-la amb ells.

Tanmateix, considerem que sense els joves, nosaltres no podem treballar, amb una sèrie de dinàmiques, tallers, i demés volen tornar a passar un dia inoblidable, ple d'emocions, de ganes de participar, de fer poble, de crear consciència, i de fomentar la participació dels nostres joves.

OBJECTIUS

  • Apropar la realitat dels joves a les tècniques i regidores.
  • Conéixer les potencialitats dels joves de la comarca.
  • Crear un espai de debat sobre polítiques juvenils.
  • Extraure conclusions pràctiques per millorar la realitat dels joves.
  • Conscienciar als joves de les problemàtiques que comporta mantenir una vida sedentària.