Cronista Oficial de Gavarda

Cronista és l'escriptor que compila i relata fets històrics o d'actualitat.

Fins a l'època de la Il·lustració, era l'equivalent a Historiador i ocupava un càrrec oficial per a exercir estes funcions. Amb el temps i a l'una que es va desenvolupar la HISTÒRIA com a ciència i amb un objectiu que és alhora narrar i explicar el passat, el Cronista passa a ser el simple relator de fets nus, recopilador de fonts o escriptor costumista, sobretot quan s'utilitza la seua funció de Cronista local.

El cronista té un respatler fedatari i ha d'explicar què va ocórrer, com va ocórrer i quan va ocórrer, però mai haurà d'incloure les seues opinions personals de per què va produir-se, és a dir el seu treball mai ha de ser subjectiu, sempre serà objectiu i imparcial, independentment que s'arribe a conclusions.  

El nomenament de Cronista Oficial ha de produir-se per la Corporació Municipal en sessió plenària. És un càrrec de caràcter honorífic, és a dir no retribuït, i vitalici.

    Octubre, 25 de 2012       

 


 

El Cronista Oficial de Gavarda

Eduardo Miedes va ser proposat com a Cronista Oficial de Gavarda per l'Ajuntament rebent el nomenament d'Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana junt amb altres cronistes de la Comunitat Valenciana.

Eduardo Miedes, encara que natural del municipi d'Albalat de la Ribera, és veí i farmacèutic de Gavarda des de fa més de 40 anys, sentint-se un 'gavardí' mes i a causa del seu interés per la història i cultura dels pobles ha acollit amb molta alegria i reconeixement els dos nomenaments d'este càrrec tan representatius en la Comunitat Valenciana.

Dijous, 23 gener 2014