Telecentro - Biblioteca aula d'informática

sara-gavardatelecentro.blogspot.com.es/

     

      Des de la biblioteca i el Telecentre estem realitzant una sèrie d’activitats que ens agradaria fer-les públiques.
       Des de fa uns anys tenim un lloc privilegiat al nostre poble, la biblioteca i l’aula d’Informàtica, i des de ací, sense menejar-nos, ni tan sols agafar un autobús podem tenir els mateixos serveis de que disposen les grans poblacions. Hem fet que Gavarda estiga en un dels primers llocs de cara a les Noves Tecnologies, per la feina que realitzem i el bon funcionament que li estem donant i, per suposat, per la DIFUSIÓ que fem del nostre Telecentro.

*Amb la gent jove no tenim problema, sempre han vingut a l’aula, bé a buscar algun tema determinat, a vore notes de la Universitat, Institut...a enviar treballs que els professors els han demanat (mitjançant Internet) per als seus estudis, a buscar treball en alguna pàgina web, a enviar currículums per a empreses, comerços, o per a lo que “prima” entre ells i elles: les xarxes socials. Y per descontat que els escolars tenen ací tot el que necessiten per als seus estudis.

       

*Fem compres de llibres per a usuaris en determinades pàgines d’Internet.

* Busquem i fem reserves vacacionals en hotels i cases rurals...i des de ací: el Telecentre.

*Treballem amb l’Associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) de Gavarda, comprem les agendes escolars, material i tenim contacte directe amb la Federació y Associació, sense menejar-nos d’ací (aula d’Informàtica).

*Hem fet varies videoconferències amb persones que viuen en altres països per a vore a temps real als familiars o amics que resideixen allí.

        Cursos d’Internet e Informàtica.
*Formació on line i Personal a càrrec de la persona encarregada.

*Cursos UBI i UMI (usuaris bàsics d’Internet- usuaris mitjà d’Internet), Titulacions avalades per la Diputació i la Generalitat Valenciana     

*Recerca d’ofertes de treball.

*Alfabetització digital per als majors.

*Curriculums.

*Cursos bàsics de Informatica

       Tràmits telemàtic

*Cites per anar al Servef

 

*Renovació del Dardre.

 

*Cites prèvies per a renovar DNI, Passaports, Targetes de Treball per anar a treballar a l'estranger...etc.

*Vida laboral: paro, subvencions, informes del treballadors, mitjançant Internet.

*Tramitacions de tot tipus: contacte directe amb el Servef, Institut de la Dona , Ivaj.....

*Tramitacions en la Universitat: Matrícules, Notes, Correus, Treballs per als tutors i, per suposat, tot el que els estudiants necessiten per a les seues tasques.

*Demanem i rebem informació per a diferents cursos per a realitzar en casa: angles, estudis FP, Graduats escolars....

*Tràmits bancaris. Correus electrònics.

 

*Consultes de prestacions.

 

*Reserves vacacionals.

*Estem fent en conjunt amb la Diputació Valenciana la nostra pàgina web.

 

       Som Punt d’Informació Juvenil.

 

                                           

       Tot açò sols es un poc, de les moltes tasques que portem endavant, per a la nostra població i per a la gent dels pobles del voltant, ja que donem servei a totes les persones que venen al Telecentre.
      Com ja he dit avanç, el nostre poble es un dels municipis de La Ribera Alta, on el Telecentre no deixa de avançar , en coneixements, atenció i ampli horari que donem als nostres veïns i veïnes, al igual que als usuaris de les poblacions del voltant.

       Si continuem parlat del nostre treball, hem de parlar de Xarxa Conecta és un projecte social compartit per una xarxa d'Organització No Governamental (ONG) , que pretén fomentar la inclusió social de totes les persones utilitzant les noves tecnologies com a ferramenta que es proposa col·laborar amb altres xarxes d'alfabetització digital per a afavorir l'e-inclusió de les persones i de la que el TELECENTRE de GAVARDA forma part.

                                  

       Alfabetització digital: donar resposta a les necessitats d'un entorn progressivament més complex, amb un creixent ús intensiu de les TICs i per tant, amb una major varietat de mitjans de comunicació i de servicis. Això requerix una alfabetització que permet dominar un ampli espectre d'habilitats, coneixements, concienzación, comportament, busca, creació o adaptació en les noves ferramentes que se'ns oferixen, com a elements claus per a reduir l'exclusió social o bretxa digital. Les classes d'alfabetització digital són completament personalitzades. Se vos ensenyarà el maneig de l'ordinador, des de “como s'encén a com s'apaga”

       Cursos i tallers formatius sobre la millora de l'ocupabilitat en els telecentres(pretenem orientar, als usuaris dels telecentres, en el desenrotllament d'habilitats en el maneig de les TIC, així com  l'aprenentatge d'actituds, sentit de la iniciativa i habilitats interpersonals i socials. Al realitzar els tallers en grup, els usuaris tenen l'oportunitat de millorar estes competències i confrontar-les en un entorn amigable.

http://www.redconecta.net

 

 
 BIBLIOTECA
       Moviment de llibres, donacions, prestacions, prestec, entrades,…….

Escolars: venen a fer els deures a la biblioteca, açí tenen tot el que es demanen en clase, la ajuda i acces a tota la documentació necesaria per als seus estudis.

        La biblioteca es un lloc de treball on venen a fer els deures, independentment de que puguen o no, necesitar Internet.
       I com no, la Biblioteca- Aula de Lectura que es un punt d’encontre per als lectors que en son i molts. La nostra bibliografía es majoritàriament feta per donacions de particulars, hui per hui, en un poble tan xicotet com el nostre, disposem d’una novel•la molt actual i d’obres de gran importancia. Tenim uns lectors i lectores incondicionals, que cada vegada van sigent més i més.
Un agraïment a tota la gent que amb les seues aportacions, fan possible que la nostra Biblioteca- Aula de lectura, tinga obres de tanta validesa.


 
      Un agraïment a tota la gent que amb les seues aportacions, fan possible que la Biblioteca – Aula d’informàtica, tinga obres de tanta validesa