Patrimoni històric-artístic de Gavarda

     L'Església parroquial del nucli antic de Gavarda va ser construïda en 1870 i dedicada en Sant Joan Baptista i Sant Antoni Abad. És d'una sola nau amb capelles laterals. Destaca damunt de la portada una torre rematada per una escultura del Cor de Jesús.

   La Bateria: Són les restes d'una fortificació del segle XVIII, reutilitzada durant la guerra de la Independència. La seua planta és quadrada, amb torretes semicirculars en els cantons, amb contraforts de 0,95 m. d'alçada i 0,62m. d'amplària en la base i 0,30 m. en la part superior. L'amplària mitjana dels murs és de 0,60 m.

   El Pont del Rei: Construcció de finals del segle XVIII (1786) , és el fruit d'un projecte de noves vies de comunicació del regnat de Carles III, el primer intent de construir una carretera sobre el riu Xúquer. Se situa a l'esquerra de l'autovia Valencia-Albacete poc abans de travessar el riu Xúquer. En quant a la construcció d'esta emblemàtica estructura és necessari fer obligada referència al denominat Nou Camí Reial, obert entre els anys 1765 i 1778.

   Llavador municipal: Construït en 1901 utilitzava els aigües del riu Xúquer. Va estar en ús fins als anys seixanta, tènia tres bases una per a la roba blanca, un altra per a la roba de color i la tercera per a la roba dels malalts.

 • Imagen
  Imagen
 • Imagen
  Imagen
 • Imagen
  Imagen
 • Imagen
  Imagen