Localització

 mapa CV

     El municipi de Gavarda, situat en la Ribera Alta, dins de la jurisdicció d'Alzira, dista 50 Km de la capital i 30 del mar Mediterrani. La superfície del terme és plana, excepte la part Nord i Nord-est que és una xicoteta zona muntanyosa, on es troba el municipi nou de Gavarda, amb altures màximes de 150 m, amb les denominacions de Lloma Teixonera, Lloma Plana i Bateria. L'altitud mitja de Gavarda sobre el nivell del mar en el nucli urbà és de 85 m.

     Des d'Alberic, a uns 3 Km i a l'indret conegut com Balcó del Xúquer, surt per la dreta una carretera local que creua la sèquia Reial i paral·lela, s'endinsa a la Vall de Càrcer. A uns 1,5 Km s'arriba al barri de Villarriezo, antiga capçalera del pont de ferro que creua el Xúquer des de 1917. Aquest és el lloc de transició entre la Gavarda nova, a mà dreta sobre la vessant de la muntanya, i la Gavarda Vella, que es resisteix a desaparèixer, i on es troba el barri de Villariezo.

     El terme municipal de Gavarda està situat a la vora del Xúquer, en la zona sud-oest de la Ribera Alta. El riu junt amb la Sèquia Reial del Xúquer envolten el poble. Els seus límits municipals són: Al Nord Alberic, a l'Est Castelló de la Ribera i Alberic, a l'oest Antella i al Sud Càrcer, Alcàntera del Xúquer, Beneixida i Castelló de la Ribera. La superfície és regularment plana excepció feta d'una zona d'escassa altura pels sectors Oest i Nord. El terme té una superfície aproximada de 7,98 Km2.